Over ons

Historie

Toneelgroep Reuver vond zijn oorsprong in 1939, opgericht door onder andere de heren Bouten, Killaars en Steeghs. Onze vereniging was een onderdeel van het Werkverband Katholiek Amateurtoneel (WKA), destijds bekend als de Roomskatholieke Toneelgroep Reuver. Onze geschiedenis begon met het stuk ‘Schip in nood’ van de heer G. Lenssen, maar al snel volgden meer stukken. Destijds werden vaak vier of vijf korte stukken per jaar opgevoerd.

Tijdens de oorlogsjaren werd het toneelspel onderbroken, maar na de oorlog werd het weer opgepakt. Vanaf dat moment hebben we op verschillende locaties gerepeteerd, van het pand van kleermaker Frits Schoeber tot het Luxor Theater van de familie Paquay, waar onze leden tussen de instrumenten van de harmonie moesten omkleden. Vervolgens gebruikten we de Patronaatshal en later Zalencentrum de Schakel voor repetities, waar we nog steeds wekelijks op dinsdagavond samenkomen, zowel jeugd als volwassenen.

Sfeerimpressies

Jeugd & Volwassenen

Vandaag de dag brengen zowel onze jeugd- als volwassenentoneelgroep jaarlijks één stuk op de planken. Voor de jeugd zijn dit vaak sprookjes, musicals en zelfgeschreven stukken gebaseerd op series of films, waarbij niets te gek is. Bij de volwassenen zijn komedies, kluchten en blijspelen voornamelijk favoriet. Wij bieden ons publiek graag een ontspannen en onbezorgd avondvullend programma aan. 

In 1954 werd onze jeugdafdeling opgericht door mevrouw M. Cremers-Julicher, die vaak samenwerkte met andere verenigingen in het dorp en regelmatig optrad op verschillende locaties, zoals verzorgingshuizen en lokale evenementen. Vandaag de dag blijven we actief in het verbinden van culturele activiteiten met onze gemeenschap en zijn vaak te zien bij lokale markten en volksfeesten zoals het Sint Maarten vreugdevuur, waar onze spelers al sinds 2007 het toneelspel opvoeren. 

Trots kunnen we zeggen dat wij een hechte en gezellige toneelfamilie zijn die al meer dan 85 jaar bestaat voor de volwassenen en meer dan 70 jaar voor de jeugd.

Interesse om eens bij een repetitie te komen kijken? Stuur ons gerust een bericht!

Waar verhalen tot leven komen
en de kracht van verbinding het podium verlicht

Nieuws

Welkomstwoordje van onze voorzitter

Welkom bij Toneelgroep Reuver! Neem gauw een kijkje op onze vernieuwde website.

Jubileum Seray Steeghs

Toneel en theater zijn Seray’s grootste hobby’s. Naast dat ze zelf al 25 jaar lid is van Toneelgroep Reuver

Jubileum Dawn Geraads

In 2022 vierden we het 10-jarig jubileum van Dawn Geraads. Zij speelde dat jaar de rol van Morticia Addams.